Cenim : News

Nieuws

Nieuws


1eurohosting.be

Nieuws

Woensdag 27 Juli 2016

Laat uw computer werken voor wetenschap

met dank aan BOINC en distributed computing!

opgesteld 04/06/2007

Uw computer werk meestal maar aan 2 tot 3% van zijn werkelijke capaciteit. Je kan de ongebruikte capaciteit daarom schenken aan verscheidene wetenschappelijke projecten dankzij "distributed computing".
Het principe is dat je je computer berekeningen laat uitvoeren die deel uitmaken van een groot project. De samenwerking van miljoenen (kleine) computers vormt uiteindelijk ??n grote supercomputer.

Er zijn verschillende projecten die bijdragen aan de medische wetenschap (eiwitstructuur voorspelling, strijd tegen malaria, studie van het genoom, AIDS, kanker onderzoek, moleculaire scheikunde) ; er zijn ook projecten over klimaatsveranderingen (modellering op wereldschaal, prognoses over de evolutie) en voor andere doeleinden (astronomie, magnetisme, vloeistof dynamica, wiskunde, enz...).

De rekenprogramma's worden uitgevoerd op basis van een universele software, genaamd BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing).
Om deel te nemen moet u de BOINC software downloaden en installeren.
Na de installatie kan u in de BOINC manager de wetenschapsproject(en) van uw keuze toevoegen. De BOINC manager zal dan via uw netwerkverbinding verbinding maken met het project om werk toegestuurd te krijgen.
Wanneer het werk dat u hebt uitgevoerd volledig berekend is, zal de BOINC manager alweer automatisch het resultaat terugsturen naar het project. U zal dan nieuw werk toegestuurd krijgen.

Voorts gaat dit zich met een soort spelaspect gepaard : elke uitgevoerde blok (WU) geeft recht op een aantal punten (ook kredieten genoemd).
Het doel is dus met deze kredieten een mooie plaats te veroveren in de nationale lijst of zelfs wereld statistieken.
Om een mooie plaats te veroveren geld de regels "Vele kleintjes maken ??n groot". Darvoor hergroeperen de deelnemers zich meestal in teams (De meeste teams zijn nationaal ).

Bv. BelgiŽ staat op de 19e plaats ingedeeld op de Wereldlijst.

 

Soft News

  • Microsoft Image Composite Editor

Een erg knappe programma van de Microsoft Reasearch Team, waarbij elkaar overlappende foto's van een bepaalde scene in een naadloos geheel samengevoegd worden, zodat je een knap panorama krijgt. Je kunt de gemaakte panoramas op allerlei formaten opslaan. Beschikbaar in 32 of 64 bits.
Je kunt het bestand downloaden van MS ICEMS ICE


  • Software van de maand : WPanorama

Met WPanorama kan je panoramische beelden bekijken en op het scherm laten scrollen. Je kan deze software gebruiken om (gedeeltelijke of 360į) panorama's maar ook dia-shows te bekijken .
Operating Systemen: Windows 2000/XP/Vista/Windows 7

WPanorama

 

Use OpenOffice.org